Je bent hier: Home > Nieuws > Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023 - door Redactie

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.

Xior liet in het laatste kwartaalverslag weten dat de schuldgraad stabiel was gebleven op 55,25%. Vooral de overname van Basecamp, waarvoor Xior 939 miljoen euro veil had, duwde de schuldgraad de hoogte in. De hoge schuldgraad maakt het bedrijf echter kwetsbaar en dwingt Xior om vers kapitaal op te halen of om desinvesteringen te doen. Xior kiest er voor om een overnemer te zoeken voor kleinere projecten in België, Nederland en Portugal. Heel wat studentenkamers staan dus in de etalage.

Vorige week maakte Xior bekend dat het de Odalys Campus in Porto verkocht heeft aan Ageas Portugal. Het gaat over een campus met 212 kamers en het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Voor het einde van het jaar zouden er nog meer transacties moeten volgen. Xior verkoopt minder belangrijke participaties om de schuldgraad terug te dringen. In totaal wil Xior nu voor zo'n 340 miljoen euro aan panden verkopen.

Aandeel Xior

Xior noteerde vandaag aan 30,80 euro op de Brusselse beurs. De waarde van de gebouwen wordt geschat op 41,33 euro geschat, waardoor het aandeel dus met een flinke korting noteert op de beurs. Xior verwacht dit jaar een winst per aandeel te boeken van 2,20 euro en voorziet een dividend van 1,76 euro. Het bruto dividend komt zo uit op 5,7% per aandeel. Netto komt dat uit op een mooie 4%. Uiteraard kunnen de zorgen over de hoge schuldgraad op de koers blijven wegen.

Op onze website kan je brokers voor aandelen vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be