Je bent hier: Home > Nieuws > Een oldtimer verzekeren?

Een oldtimer verzekeren?

Een oldtimer verzekeren?

18 maart 2014 - door Redactie

Steeds meer mensen kiezen er voor om een oldtimer aan te kopen. In tegenstelling tot wat je misschien in eerste instantie zou verwachten wordt een oldtimer op een andere manier verzekerd dan een gewone auto.

Het is dan ook zo dat er op de markt een speciale verzekering voor oldtimers is terug te vinden. Wanneer je oldtimer over een zogenaamde O-plaat beschikt dien je met de belangrijkste afwijkende voorwaarden rekening te houden. Je zult er bijvoorbeeld rekening mee moeten houden dat je met een gewone oldtimer verzekering uitsluitend van en naar meetings mag rijden. Daarnaast bedraagt de maximum afstand 25 kilometer en is het enkel en alleen toegelaten om overdag te rijden. Belangrijk om weten voor eigenaars van een oldtimer is dat deze verzekering altijd uitgebreid kan worden.

De standaard oldtimer is net als de gewone autoverzekering zonder probleem uit te breiden met extra dekkingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een speciale BA-verzekering af te sluiten voor jouw oldtimer waardoor je in theorie alles kan en mag wat je ook met een gewone auto zou kunnen. Het belangrijkste voordeel van deze beperkte autoverzekering is dat je meteen bent ingedekt tegen schade aan derden, je zowel overdag als ‘s nachts mag rijden en je geen rekening meer dient te houden met een beperking op vlak van het aantal kilometers.

Zoals je ziet bestaan er verschillende mogelijkheden om jouw oldtimer te laten verzekeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be