Je bent hier: Home > Nieuws > Groene lening: hoe lang nog?

Groene lening: hoe lang nog?

Groene lening: hoe lang nog?

22 augustus 2011 - door Redactie

Op onze website wordt uitgelegd dat de groene lening heel interessant kan zijn wanneer je wil investeren in bepaalde energiebesparende ingrepen in huis.

De overheid geeft maar liefst 1,5% korting op de interest van deze lening, en de overige interesten zijn fiscaal aftrekbaar aan 40%.

De maatregel loopt echter af op 31 december 2011, en het is zeer onzeker of de maatregel verlengd zal worden. Zo is de Belgische regering er nog steeds een van lopende zaken, die waarschijnlijk niet geneigd zal zijn om dit soort (budgettair ingrijpende) beslissingen te nemen. Indien er voor het einde van het jaar dan toch een regering gevormd wordt, zal deze de komende jaren meteen flink moeten besparen, wat de kans op een verlenging klein maakt.

Hoewel er nog steeds een kans is op een verlenging van deze maatregel, is het toch beter om niet te lang meer te wachten om een groene lening af te sluiten.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be