Je bent hier: Home > Nieuws > Premieberekening autoverzekering

Premieberekening autoverzekering

Premieberekening autoverzekering

18 maart 2015 - door Redactie

Bij de zoektocht naar een passende autoverzekering zijn er een paar zaken belangrijk. De geschikte prijs vinden is hierbij ook zeer belangrijk.

Tegenwoordig kun je via het internet makkelijk de tarieven van verschillende aanbieders vergelijken. Zo betaal je zeker niet te veel voor jouw verzekering.

Een belangrijke vraag is verder ook welke risico's allemaal gedekt moeten worden. Bij een normale autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid is eigen schade niet gedekt. Wanneer – door jouw fout – derden schade hebben geleden, dan zal de verzekering dit dekken (mits de polisvoorwaarden werden nageleefd). Eigen schade is dan voor eigen rekening. Er zijn tal van varianten. De bekendste zijn de volledige omnium en de gedeeltelijke omnium.

Een ander belangrijk feit is de premie. De kostprijs van uw autoverzekering kunt u zelf berekenen door middel van een autoverzekering simulatie op de site van bepaalde aanbieders. De premieberekening neemt niet veel tijd in beslag. Doe het bij meerdere aanbieders – indien mogelijk, anders is een bezoek aan een kantoor aangeraden – en kijk welke verzekeringsmaatschappij jou het best kan helpen.

De premieberekeningen nemen wat tijd in beslag, maar het zal zeker en vast de moeite lonen. Je kunt namelijk een hoop geld besparen door de goedkoopste autoverzekering te zoeken.

 


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be