Je bent hier: Home > Nieuws > Prijs autoverzekering berekenen

Prijs autoverzekering berekenen

Prijs autoverzekering berekenen

28 april 2015 - door Redactie

Wanneer je van plan bent om een verzekering voor jouw auto af te sluiten, dan is het uiteraard eerst interessant om te kijken wat die autoverzekering je gaat kosten.

De prijs van een autoverzekering berekenen kan op meerdere manieren. Op sommige sites van aanbieders is het mogelijk om online een autoverzekering simulatie door te voeren. Zo weet je meteen hoeveel je zou moeten gaan betalen bij desbetreffende aanbieder. Doe dit bij vele aanbieders en zo heb je de tarieven van verschillende aanbieders in handen en kun je een vergelijking doorvoeren. Op deze manier kan je de goedkoopste autoverzekering vinden die bij jou past.

De prijs van een autoverzekering berekenen kan ook door een zogenaamde vergelijkingssite. Dit is dus prijsvergelijken. Je geeft de gegevens in van de auto en van de bestuurder en welke autoverzekering je wenst (B.A.-verzekering, omnium). De site zal dan kijken waar je de goedkoopste autoverzekering kunt vinden. Weet natuurlijk wel dat er een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen zijn aangesloten en dat het nog altijd interessant is om nog andere maatschappijen te contacteren (door middel van een bezoek aan een kantoor, een medewerker zal dan de prijs van de autoverzekering berekenen voor jou – of door middel van online simulaties door te voeren).


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be