Je bent hier: Home > Nieuws > Pechverhelping in België en het buitenland

Pechverhelping in België en het buitenland

Pechverhelping in België en het buitenland

16 juni 2015 - door Redactie

Het zal je maar overkomen. De auto in panne bij een daguitstap in België of erger nog, wanneer je op reis bent in het buitenland. Gelukkig worden dergelijke problemen snel en accuraat opgelost als je een verzekering voor pechbijstand hebt.

Veel mensen schrikken ervoor terug om een verzekering pechbijstand te nemen, hoewel dit al kan vanaf 60 euro per jaar. Er zijn verschillende partijen op deze markt actief, zoals VAB, Touring en Europ Assistance. Je kan dan ook best pechverhelping vergelijken.

Een klassieker onder de oproepen voor pechbijstand is een klapband of een platte band. Zeker als je geen ervaring hebt met het wisselen van banden kan een pechverhelper handig zijn. Daarnaast hebben veel auto's geen 'echt' reservewiel meer maar een smal noodreservewiel waarmee je slechts mag rijden tot aan jouw garage. Ook hier kan de pechbijstand helpen om jouw reis zo snel mogelijk weer te hervatten.

Pechverhelping is echter niet alleen handig als je op de baan bent. Evengoed kun je thuis met een probleem geconfronteerd worden. Zeker bij vrieskou treden er vaak startproblemen op bij wagens, waardoor een snelle interventie van een pechverhelping dienst erg handig kan zijn. Binnen een uur kan er al een nieuwe batterij in je wagen zitten.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be