Je bent hier: Home > Nieuws > Corona Direct zoekt 5 000 chauffeurs voor rijstijl verzekering

Corona Direct zoekt 5 000 chauffeurs voor rijstijl verzekering

Corona Direct zoekt 5 000 chauffeurs voor rijstijl verzekering

26 januari 2016 - door Redactie

Corona Direct gaat een supervoordelige premie toekennen aan 5 000 chauffeurs die hun rijgedrag gedurende 1 jaar laten opvolgen via een app.

Corona Direct lanceert de 'Caro-studie': 5 000 chauffeurs zullen met de 'Caro app' opgevolgd worden tijdens het rijden. Ze zullen gemonitord worden maar krijgen ook coaching en tips om veiliger te rijden, waardoor de kans op een ongeval kleiner moet worden. De deelnemers zullen ook aangespoord worden om de app goed te gebruiken en kunnen zo een tankkaart met een saldo van 60 euro verdienen.

De app volgt ondermeer op of de bestuurders de snelheidsbeperkingen respecteren, of ze snel optrekken, scherpe bochten maken, hard remmen of de telefoon gebruiken tijdens het rijden. Er worden gepersonaliseerde tips gegeven op basis van de rijstijl. De app kan je bijvoorbeeld steeds herinneren aan het houden van 2 seconden afstand achter de voorligger. Als jouw voorligger een vast punt passeert dan zou je zelf pas minimum 2 seconden later dat punt mogen passeren.

Nieuwe verzekering

De grootste studie zou moeten uitmonden in een nieuwe autoverzekering waarbij de premie rekening zal houden met het rijgedrag van de automobilist. Pas vanaf 2017 zal dat mogelijk worden, bevestigt Corona. Jongeren zullen zo ook toegang krijgen tot betere tarieven, als ze bewijzen dat ze rustig en veilig rijden. Chauffeurs die onveilig rijden zullen dan een hogere premie moeten betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be