Je bent hier: Home > Nieuws > Grootste korting bij rijstijlverzekering is moeilijk te behalen

Grootste korting bij rijstijlverzekering is moeilijk te behalen

Grootste korting bij rijstijlverzekering is moeilijk te behalen

28 april 2016 - door Redactie

De nieuwswebsite NewsMonkey probeerde de AXA Drive Key uit om te kijken hoeveel korting je kan krijgen op een autoverzekering. De maximumkorting van 50% blijkt moeilijk haalbaar te zijn.

Veiliger rijden, meer korting. Dat is het idee achter de rijstijlverzekeringen. Bij AXA wordt gekeken naar 4 parameters: het optrekken, het nemen van bochten, het remmen en het respecteren van de snelheidslimiet. Via een app kan je zelf opvolgen op welke criteria je beter kan scoren. De app geeft een totaalscore waarop de korting berekend wordt. Een score tussen 60 en 69% betekent 30% korting, tussen 70 en 79% krijgt u 40% korting en boven de 80% kan je zelfs 50% korting krijgen.

In het artikel geeft de journalist toe dat het erg moeilijk is om goed te scoren op alle parameters. De snelheidslimiet respecteren is niet zo moeilijk, maar het bochtenwerk en het optrekken respecteren volgens de eisen van de app is al wat moeilijker. Zelfs bij heel traag optrekken blijft de score op dat onderdeel aan de lage kant. Na een test van twee weken, waarbij de journalist extra aandacht heeft besteed aan de 4 criteria, komt zijn 'eindrapport' uit op 72%. Een score van 80% en het vastklikken van de maximumkorting lijkt daarbij dus haast moeilijk binnen te halen.

Niettemin is de korting die je kan behalen, mits wat inspanning, toch vrij groot. Een daling van de premie met 30 tot 40% kan jaarlijks een besparing van enkele honderden euro's betekenen. Daarnaast is autoverzekeringen vergelijken nog steeds erg belangrijk om zeker te zijn van een correcte premie.

 


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be