Je bent hier: Home > Nieuws > Premieverhogingen in 2017?

Premieverhogingen in 2017?

Premieverhogingen in 2017?

16 januari 2017 - door Redactie

Heel wat verzekeringsmaatschappijen plannen in 2017 opnieuw een stijging van de tarieven voor hun schadeverzekeringen. De kans is dus groot dat ook jouw autoverzekering een beetje duurder zal worden.

De meeste verzekeraars maken de verzekeringen iets duurder om tegemoet te komen aan de hogere kosten die ze zelf moeten maken. Gemiddeld gezien wordt een stijging verwacht van zo'n 2 procent, wat voor de meeste contracten overeenkomt met een stijging van zo'n 10 euro.

Naast een prijsstijging om hogere kosten te dekken wordt meestal ook de theorie van de 'kokende kikker' toegepast. Een kikker die je in een pot water zet en dit vervolgens langzaam aan tot koken brengt, zal rustig blijven zitten omdat hij niet merkt dat de temperatuur steeds blijft stijgen. Bij autoverzekeringen is dit net hetzelfde verhaal: nieuwe klanten worden aangetrokken met forse kortingen en daarna worden de tarieven elk jaar een beetje verhoogd. De kans is dan groot dat de klant toch gewoon blijft zitten zoals een kikker.

Net daarom is het interessant om te blijven vergelijken. Je kan dus best jaarlijks je autoverzekering berekenen bij verschillende aanbieders. Momenteel zijn er trouwens interessante promoties door het autosalon. Zo krijg je bij Touring bijvoorbeeld drie maanden gratis


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be