Je bent hier: Home > Nieuws > Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

19 januari 2017 - door Redactie

Assuralia lanceert later dit jaar een universe app waarmee je de aangifte van een ongeval kan doen. De app is heel wat handiger dan de traditionele papieren aanrijdingsformulieren die je tot nog toe moet invullen.

Sommige verzekeraars hebben al langer een app om schadegevallen aan te geven, maar deze apps genereren geen officiële aanrijdingsformulieren. Ze worden alleen gebruikt om de klant snel te laten communiceren met de verzekeraar.

De app Crashform zal het nu wel makkelijker maken om een officiële aangifte te doen bij jouw autoverzekering. Je kan op voorhand al je gegevens al in de app bewaren, zodat je bij een aanrijding meteen kan overgaan tot een aangifte. Op de groene kaarten zullen QR codes worden afgedrukt waarmee je onmiddellijk je verzekeringsgegevens in de app kan laden. Vervolgens zal je kunnen aanvinken over wat voor een ongeval het gaat en zal je de schade aan de voertuigen kunnen aangeven door dit aan te duiden op een afbeelding.

Door de ingebouwde GPS kan je de auto's positioneren op de kaart, zodat de omstandigheden van het ongeval duidelijk worden. Je kan ook de gegevens van eventuele getuigen registreren. Tenslotte moet je nog foto's toevoegen waarna je de aangifte met je vinger op je smartphone scherm moet ondertekenen. De aangifte zal daarna automatisch afgeleverd worden in je eigen mailbox, bij je verzekeraar en eventueel bij je tussenpersoon.

Het papieren aanrijdingsformulier blijft uiteraard nog steeds geldig.
 


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be