Je bent hier: Home > Nieuws > Zware fout? Mogelijk je autoverzekering kwijt!

Zware fout? Mogelijk je autoverzekering kwijt!

Zware fout? Mogelijk je autoverzekering kwijt!

04 juni 2018 - door Redactie

Een jonge man dreigt nooit nog een autoverzekering te krijgen nadat hij onlangs in Merchtem een werfafsluiting negeerde. Hij heeft op deze manier veel schade aangericht aan een nieuw aangelegde betonbaan.

De man was zijn GPS aan het volgen en negeerde signalisatie die wees op wegenwerken. Hij reed zo een pas aangelegde betonbaan op, waarvan de beton nog aan het drogen was. Over een lengte van 300 meter zijn nu zijn bandensporen te zien.

Het herstellen van deze betonbaan zal minstens 55.000 euro kosten en de autoverzekering van de man zal hiervoor opdraaien. Gezien het over een zware fout gaat kan de verzekering de schade niet verhalen op de man in kwestie. De kans is daarom groot dat deze man zijn autoverzekering kwijtspeelt en ook nergens anders nog aan de bak kan komen.

In geval van dronkenschap zou de verzekeraar de schade wel op de veroorzaker kunnen verhalen. Maar de maatschappij moet in dat geval aantonen dat er een oorzakelijk verband is tussen het dronkenschap en het ongeval.

Bovendien bestaat er nog een verschil tussen dronkenschap en alcoholintoxicatie. Je kan meer dan 0,5 promille uitblazen terwijl je toch geen uiterlijke kenmerken van dronkenschap vertoont. Je kan bijvoorbeeld nog normaal praten en over een rechte lijn lopen. De politie zal in dat geval noteren dat het gedrag van de veroorzaker normaal was, wat het voor een verzekeraar moeilijk zal maken om de schade te verhalen op de veroorzaker.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be