Je bent hier: Home > Nieuws > Techreuzen kijken naar verzekeringsmarkt

Techreuzen kijken naar verzekeringsmarkt

Techreuzen kijken naar verzekeringsmarkt

14 juni 2018 - door Redactie

Techreuzen zoals Google en Facebook zitten op een ton data van hun gebruikers. Deze data willen ze aanwenden om verzekeringen op een persoonlijke manier aan hun klanten te verkopen.

De techreuzen blinken uit in gebruiksvriendelijkheid en hebben platformen die consumenten dagelijks gebruiken. Bovendien kennen ze hun gebruikers ook heel goed, waardoor ze in staat zijn om het risicoprofiel van de klant goed in te schatten. Zo kunnen ze gepersonaliseerde financiële diensten aanbieden. 

Maar liefst 30% van de wereldwijde gebruikers zou effectief bereid zijn om verzekeringsproducten bij een techreus te kopen. In België verklaart 14% dat ze dit op termijn wel zien zitten.

Klantbeleving

De klant is ondertussen zo gewend geraakt aan digitale communicatie en hecht veel belang aan een goede klantbeleving. Het hebben van een gebruiksvriendelijke app is tegenwoordig een pure noodzaak. Wat dat betreft zijn heel wat klanten ontevreden over hun huidige verzekeraar.

De techreuzen zullen steeds meer evolueren naar apps die een totaalpakket aanbieden. Via Facebook kan je contacten onderhouden met vrienden, maar ook chatten met bedrijven of zelfs producten aankopen. Het wereldwijd uitrollen van betaaldiensten en gepersonaliseerde verzekeringen is niet zo veraf meer.

Data is goud waard

De verzekeringssector kijkt met argusogen naar de komst van de technologiebedrijven. Ze zijn daarom ook steeds vaker bezig met het verwerven van data. Met een black box in een auto kan nu reeds al een autoverzekering op maat voorgesteld worden. Voorlopig zijn we in België nog niet verder geraakt dan een aantal proefprojecten.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be