Je bent hier: Home > Nieuws > Verzeker jezelf tegen schade door onweer

Verzeker jezelf tegen schade door onweer

Verzeker jezelf tegen schade door onweer

21 juni 2018 - door Redactie

Tijdens warme zomerdagen kunnen er plots toch hevige onweders losbarsten. Soms regent het zo hard op zo'n korte tijd, dat er overstromingen en modderstromen ontstaan.

Enkele weken geleden was het weer zo ver. Tientallen woningen werden getroffen door wateroverlast. Het water of de modderstromen drongen binnen en beschadigden muren, deuren, vloeren, matten, meubilair, elektrische toestellen,... Voor al deze schade kan je beroep doen op je brandverzekering of woningverzekering. Vrijwel iedereen heeft zo'n verzekering, hoewel ze niet wettelijk verplicht is.

De woningverzekering dekt dus niet alleen schade die ontstaat door brand. Door de wet zijn een aantal dekkingen vastgelegd, zoals storm-en hagelschade, overstromingen, een blikseminslag en dergelijke. Vaak voegt de verzekeraar nog extra elementen toe, zoals glasbreuk of schade die ontstaat door een inbraak. Je kan daarom best op voorhand brandverzekeringen vergelijken en de kleine lettertjes lezen.

Bij een schadegeval is het raadzaam om je dossier zoveel mogelijk te documenteren met foto's of facturen van beschadigde toestellen. De verzekeraar zal ook een expert langs sturen om de schade op te meten.

In het geval van grote overstromingen moet je niet alleen de woningverzekering inlichten. Meestal is het ook nuttig om de gemeente op de hoogte te brengen omdat er soms nog extra tussenkomsten kunnen verkregen worden. De gemeente kan zo een aanvraag indienen bij het rampenfonds, dat nog tussenkomt voor schade die niet verzekerd is door de brandverzekering. Je zal dus alleen in vrij uitzonderlijke gevallen een vergoeding van het rampenfonds krijgen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be