Je bent hier: Home > Nieuws > Deadline belastingaangifte nadert

Deadline belastingaangifte nadert

Deadline belastingaangifte nadert

27 juni 2018 - door Redactie

Wie zijn belastingsaangifte op papier indient, moet zich haasten. De deadline van 29 juni nadert en op dat moment moet de administratie in bezit zijn van jouw aangifte. 

Wie zijn aangifte online indient heeft iets meer tijd, namelijk tot 12 juli. Wie zijn aangifte laat verzorgen door een boekhouder heeft nog veel meer tijd: tot 25 oktober 2018.

Zo'n 3 miljoen mensen ontvangen een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Het gaat dan over personen waarbij er jaarlijks amper iets wijzigt, zoals bijvoorbeeld mensen die met pensioen zijn. De administratie beschikt daarom over vrijwel alle gegevens. Als je akkoord gaat met het voorstel, moet je niets ondernemen. Als je niet akkoord bent moet je een papieren of digitale aangifte indienen voor de deadline.

Online aangifte

Het systeem van Tax-on-web is erg eenvoudig om jouw belastingen te berekenen. Heel wat gegevens zijn reeds vooraf ingevuld, zoals bijvoorbeeld het loon dat je verdiende en dat aan de fiscus werd gemeld. Ook gegevens die vorig jaar werden ingevuld en opnieuw van toepassing zijn zullen reeds ingevuld zijn.

Ook wie een bruine enveloppe met papieren aangifte in de bus heeft gekregen, kan zich nog wenden naar Tax-on-web. Een vooraf ingevulde aangifte is voor elke belastingplichtige beschikbaar. 

Online aanmelden kan via de eID of sinds dit jaar ook met de itsme app. Wacht niet te lang met inloggen, naarmate de deadline nadert wordt het vaak drukker op de website en het proces kan daarom trager verlopen. In het verleden is het systeem ook soms gecrasht onder de hoge druk.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus speurt naar woningen op vastgoedwebsites

14 september 2023

Veel eigenaars van woningen hebben hun verbouwingen niet aangegeven, maar vallen door de mand door de foto's op immowebsites wanneer ze hun woning verkopen.


Fiscus mag weldra auto's in beslag nemen

29 juli 2023

Vanaf 2024 mag de fiscus ook jouw persoonlijke wagen in beslag nemen als je nog belastingschulden hebt open staan.


Deadline belastingaangifte is verstreken

17 juli 2023

Afgelopen zaterdag was de laatste dag om jouw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Alleen de complexe aangiftes krijgen nog meer tijd.


Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.


Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.Advertentie


Populair op FiWe.be