Je bent hier: Home > Nieuws > Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

13 juli 2018 - door Redactie

Gisteren was de laatste dag voor de elektronische belastingaangifte. Net op dat cruciale moment ging de website Tax-on-web plat. De deadline wordt daarom uitgesteld tot 15 juli.

Deze keer was het niet de extreme drukte die ervoor zorgde dat de website plat ging. Een kabelbreuk zou de oorzaak geweest zijn van de problemen. Hierdoor was bijvoorbeeld ook het contactcenter van de FOD Financiën niet bereikbaar.

Via de website Tax-on-web kan je op een gebruiksvriendelijke manier jouw belastingen berekenen. Vorig jaar gebruikten bijna 3,8 miljoen mensen de toepassing. Dit jaar waren dat er veel minder: amper 2,4 miljoen. Een verklaring voor deze daling is terug te vinden in het aantal voorstellen voor vereenvoudigde aangiftes. Wie akkoord gaat met het voorstel moet niets ondernemen en hoeft dan ook niet in te loggen op de website.

Aanpassing belastingschijven

De huidige aangifte is de laatste aangifte waarbij er 5 belastingschijven van toepassing zijn. De belastingschijf van 30% wordt namelijk afgeschaft in het kader van de tax-shift. Hierdoor wordt een groter deel van het inkomen belast aan 25%. Bovendien wordt de inkomensschijf die aan 45% wordt belast ook kleiner gemaakt. Zo valt een groter deel van het inkomen onder de schijf van 40%. 

Ook voor de beroepskosten is er een grote wijziging. Hier zal niet langer gewerkt worden met verschillende schijven om het kostenforfait te berekenen.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus speurt naar woningen op vastgoedwebsites

14 september 2023

Veel eigenaars van woningen hebben hun verbouwingen niet aangegeven, maar vallen door de mand door de foto's op immowebsites wanneer ze hun woning verkopen.


Fiscus mag weldra auto's in beslag nemen

29 juli 2023

Vanaf 2024 mag de fiscus ook jouw persoonlijke wagen in beslag nemen als je nog belastingschulden hebt open staan.


Deadline belastingaangifte is verstreken

17 juli 2023

Afgelopen zaterdag was de laatste dag om jouw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Alleen de complexe aangiftes krijgen nog meer tijd.


Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.


Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.Advertentie


Populair op FiWe.be