Je bent hier: Home > Nieuws > Stormschade in eerste half jaar al even groot als in heel 2017

Stormschade in eerste half jaar al even groot als in heel 2017

Stormschade in eerste half jaar al even groot als in heel 2017

16 juli 2018 - door Redactie

In het eerste half jaar van 2018 hebben verzekeraars haast 200 miljoen euro uitgekeerd als vergoeding voor stormschade. Dat bedrag is even groot als wat over geheel 2017 werd uitgekeerd.

Schade die ontstaat door storm en natuurrampen wordt gedekt door de brandverzekering. De verzekeraar komt tussen voor de herstellingskosten en de vervanging van verloren goederen, maar geeft ook bijstand en zorgt eventueel voor overnachtingen als de woning onbewoonbaar is.

In totaal waren er in het eerste half jaar al zo'n 85.000 schadegevallen. Koepelfederatie Assuralia maakte deze cijfers vandaag bekend. 

Januari begon met de storm Eleanor die vooral het Zuiden van het land teisterde. Er volgden zo'n 20.500 claims en er werd zo'n 42 miljoen euro schade vergoed. Er was vooral schade door rukwinden en er waren maar enkele tientallen gevallen van wateroverlast.

Midden januari trok vervolgens de storm David over het land, die aanleiding gaf tot 47.000 claims. Ook nu weer zorgde de wind voor de meeste schade en waren er slechts enkele tientallen claims door overstromingen. Er werd zo'n 95 miljoen euro uitgekeerd.

In mei waren er verschillende perioden met grote onweersbuien. De verzekeraars moesten verschillende keren tussen komen. Opvallend waren vooral de krachtige modderstromen in Braine-le-Comte waardoor zelfs verschillende gebouwen moesten gestut worden. De gemiddelde schadelast per dossier liep daar op tot meer dan 15.000 euro.

De verzekeraars kunnen klanten helpen dankzij hun financiële reserves en een herverzekeringsbeleid dat de wispelturigheid van natuurrampen opvangt. Hoewel er in België dit jaar al veel schade werd vergoed, doet er zich op wereldvlak een andere situatie voor. Herverzekeraar Munich Re zegt dat de schadelast over het eerste half jaar het laagst is sinds 2005.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be