Je bent hier: Home > Nieuws > Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018 - door Redactie

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.

Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat heel wat kredietkaarten een extra verzekering voor reisannulering bevatten. Het gaat dan over het volledig annuleren van de reis op voorhand, of over een onderbreking van de reis en een vervroegde thuiskomst. Dit kan voorvallen door het plotse overlijden of de plotse hospitalisatie van een naast familielid of andere zaken van overmacht zoals plotse storm- of brandschade aan jouw woning.

Je kan daarom best op voorhand kredietkaarten vergelijken om te ontdekken welke verzekeringen gratis mee aangeboden worden. De goedkopere kredietkaarten komen vaak zonder extra verzekeringen, terwijl de duurdere 'gold' kaarten meestal wel extra verzekeringen bevatten. 

Belangrijk is ook om te weten wanneer je beroep kan doen op een dergelijke annulatieverzekering. Meestal worden er heel wat voorwaarden gesteld. Ten eerste moet de reis doorgaans betaald worden met de kredietkaart in kwestie. Daarnaast geldt de verzekering soms alleen in het buitenland of voor verblijven die minstens 100km van je woonplaats gelegen zijn. Soms is alleen de eigenaar van de kredietkaart gedekt en niet alle familieleden. Ook de verzekerde bedragen kunnen enorm verschillen.

Voor wat betreft het vroegtijdig afbreken van je vakantie ben je mogelijk nog op een andere manier deels verzekerd. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die voor pechverhelping een jaarcontract hebben afgesloten bij een reisverzekeraar als Europ Assistance. Het contract pechbijstand dekt in de meeste gevallen ook reisbijstand. In dat geval worden bijvoorbeeld de reiskosten vergoed als je vervroegd moet terugkeren wegens overlijden van een familielid of schade aan de woning.

Om één van deze verzekeringen aan te spreken is het wel noodzakelijk om een dossier op te maken dat de nodige documenten bevat. Denk bijvoorbeeld aan een attest van het ziekenhuis waar je familielid verblijft, de factuur van de reis, het bewijs dat je met de kredietkaart hebt betaald enzovoorts.

Jaarlijkse reisannulatieverzekering

Wil je echt helemaal op safe spelen? Dan valt een bijkomende annulatieverzekering zeker te overwegen. dat geval is een verzekering via bijvoorbeeld Europ Assistance vaak goedkoper dan een verzekering via het reisbureau. Een city trip kan je bijvoorbeeld al verzekeren vanaf 15 euro. Ga je heel regelmatig op reis, dan kan je kiezen voor een jaarlijkse reisverzekering. Voor een bedrag van 200 euro kan je jouw gezin voor het hele jaar verzekeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.



Advertentie


Populair op FiWe.be