Je bent hier: Home > Nieuws > Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018 - door Redactie

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.

Voor het eerst in de geschiedenis waren er minder dan 6 op de 100 bestuurders die geconfronteerd werden met schade. De daling in het aantal schadegevallen is al een tijdje bezig en kan worden verklaard door enkele factoren. Ten eerste worden auto's steeds beter uitgerust met waarschuwingssystemen, parkeersensoren, achteruitrijcamera's enzovoorts. Ten tweede lijkt de herinrichting van gevaarlijke punten zijn vruchten af te werpen. Door een betere verkeersinfrastructuur gebeuren er dus minder ongevallen.

Opvallend is wel dat slechts een klein deel van de schadegevallen verantwoordelijk is voor een groot deel van de uitkeringen. In totaal waren er 343.000 schadegevallen en in slechts 782 gevallen liep de schade op tot meer dan 125.000 euro. De gemiddelde schade in deze categorie bedroeg zelfs 422.657 euro. Hierdoor was slechts 0,23% van de schadegevallen verantwoordelijk voor ruim één vierde van de totale schadelast.

Door de daling in het aantal schadegevallen kan de premie van de autoverzekering BA wel lichtjes dalen. Ook in de toekomst zou deze trend zich kunnen verderzetten. Zo wordt er veel verwacht van de (semi-)zelfrijdende auto en nieuwe snufjes zoals radars die de kans op ongevallen aanzienlijk moeten doen verminderen.

Voor dit jaar zou de premie enkele euro's kunnen dalen. Wie nog meer wil besparen kan eventueel een autoverzekering simulatie maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be