Je bent hier: Home > Nieuws > Ageas versterkt zich in India

Ageas versterkt zich in India

Ageas versterkt zich in India

15 november 2018 - door Redactie

De Belgische verzekeraar Ageas koopt 40% van de aandelen van het Indiase RSGI en betaalt daar 186 miljoen euro voor. Ageas versterkt zich zo in de sterk groeiende verzekeringsmarkt van India.

India kent een sterke economische groei en ook voor wat betreft de schadeverzekeringen wordt er een dubbelcijferige groei opgetekend bij RSGI. Maar Ageas tast diep in de buidel voor het belang van 40% in RSGI. De deal waardeert RSGI tegen 465 miljoen euro, terwijl er vorig jaar maar een nettowinst was van 10 miljoen euro. Ageas betaalt dus maar liefst 40 keer de winst en dat is toch erg prijzig. Ageas speculeert dus duidelijk op sterk stijgende winsten in India.

Ageas is reeds actief in China en gaf eerder al aan dat het zijn Aziatische activiteiten wil uitbreiden. RSGI is in Idia vooral actief met autoverzekeringen maar Ageas wil weldra ook andere schadeverzekeringen lanceren. Zo zijn er maar weinig mensen die een brandverzekering hebben, terwijl de middenklasse sterk groeit. En mensen die in betere huizen gaan wonen zijn al snel geneigd om een brandverzekering te overwegen.

Ageas sloot de beursdag vandaag af op €43,78. Voor 2018 wordt een dividend van zo'n 2 euro verwacht, een dividendrendement van haast 5%. Ageas is dus een aantrekkelijk aandeel voor de dividendbelegger. Om de transactiekosten en bewaarlonen te beperken kan je brokers vergelijken. Traditionele banken hanteren nog vaak erg hoge tarieven voor aandelentransacties.


Laatste artikels over Beleggen

Banken maken jacht op geld van staatsbons

15 mei 2024

In september komt 22 miljard euro vrij dat vastzit in de succesvolle eenjarige staatsbon.


Bekende beleggingsrobots worden opgedoekt

16 april 2024

BNP Paribas Fortis trok eerder al de stekker uit zijn robot adviseur Lucy. Ook KBC doekt nu Matti op.


Wees op je hoede voor finfluencers

18 maart 2024

Febelfin waarschuwt in een nieuwe campagne voor finfluencers die mensen ronselen om snel geld te verdienen.


Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

12 maart 2024

De broker Saxo gaat de rol van prijsbreker op zich nemen en maakt het aan-en verkopen van aandelen spotgoedkoop.


Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.Advertentie


Populair op FiWe.be