Je bent hier: Home > Nieuws > Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

30 november 2018 - door Redactie

Het Belgische Xior Student Housing is met zijn studentenkamers uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Nederland. De vastgoedvennootschap noteert sinds eind 2015 op de beurs van Brussel.

Xior presenteert alle studentenkamers op zijn website. Er zijn studentenkamers te huur in Belgische steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven of Mechelen. Maar vooral het aantal Nederlandse steden valt op. Xior is ondermeer actief in Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Maastricht en ga zo maar door. Erg opvallend voor een vastgoedvennootschap die pas actief is sinds 2007 en pas vanaf 2015 zijn eerste stappen op de beurs zette.

Wie via de website van Xior klikt op een stad zal zien dat heel wat panden volledig volgeboekt zijn. Over de eerste 9 maanden van 2018 behaalde Xior een bezettingsgraad van maar liefst 98,65%. Vrijwel alle beschikbare studentenkamers zijn dus verhuurd en Xior verwacht voor 2018 dan ook een bruto dividend van 1,20 euro te kunnen uitkeren. 

Eind september telde Xior 4.173 verhuurbare studentenkamers. Als alle overnames en herontwikkelingen doorgaan als gepland, dan zal Xior weldra over zo'n 6.750 verhuurbare kamers beschikken. Door het grote succes in België en Nederland denken ze bij Xior ook al aan nieuwe markten om te veroveren. Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn mogelijke kandidaten.

Aandelen van Xior kunnen gekocht worden op de beurs van Brussel. Wie regelmatig aandelen koopt of verkoopt kan best eens de tarieven van brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be