Je bent hier: Home > Nieuws > Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019 - door Redactie

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.

Aedifica neemt de zorgvastgoedportefeuille over van Lone Star Real Estate Fund IV voor een prijs van ongeveer 450 miljoen pond. De rustoorden bestaan uitsluitend uit eenpersoonskamers en de kwaliteit van de zorg ligt boven het marktgemiddelde. Dat wordt bevestigd door de Care Quality Commission, de Engelse toezichthouder op de zorgsector.

De overgenomen rustoorden bevinden zich over het hele Verenigd Koninkrijk. Het huurdersbestand is gediversifieerd en telt 14 gereputeerde en gevestigde uitbaters, waarvan er acht zich in de top 30 van de grootste Britse seniorenzorguitbaters bevinden. Bovendien is er nog meer groei mogelijk door uitbreidings-en renovatieprojecten. 

"We verankeren met deze overname onze strategie als pure play investeerder in Europees vastgoed", zegt CEO Stefaan Gielens. "De zorgmarkt in het Verenigd Koninkrijk is nog erg gefragmenteerd en biedt zo een interessante investeringsopportuniteit. Deze transactie zet Aedifica opnieuw op de kaart als marktreferentie in beursgenoteerd Europees zorgvastgoed."

Voor de Engelse markt wordt geschat dat het aantal personen boven de 80 jaar tegen 2050 zal verdubbelen. De vraag naar zorgvastgoed zal dus gevoelig stijgen. Er zijn momenteel heel wat privéspelers op de markt die kleine en verouderde gebouwen uitbaten. Door uit te breiden en te renoveren zullen de gebouwen van Aedifica aantrekkelijker zijn dan de concurrentie, wat de bezettingsgraad ten goede zal komen. 

Het aandeel Aedifica noteert op de beurs van Brussel en is zo erg toegankelijk voor Belgische beleggers die graag willen beleggen in rusthuizen. Voor 2019 wordt een dividend van € 2,74 verwacht. Tegen de huidige koers van ongeveer 79 euro betekent dat een dividendrendement van haast 3,5%.  Wie zelf wil beleggen in aandelen kan best eerst de tarieven van verschillende brokers vergelijken. Gespecialiseerde brokers zijn doorgaans fors goedkoper dan een traditionele bank. 


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be