Je bent hier: Home > Nieuws > Safety Stick halveert prijs autoverzekering

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019 - door Redactie

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.

De Safety Stick is een apparaatje dat beschikt over een GPS, sim-kaart en mobiele verbinding. Het registreert het rijgedrag van de chauffeur en maakt verslagen op die de jonge chauffeur of zijn ouders kunnen raadplegen op hun smartphone. De gevolgde route, snelheid en dergelijke meer worden alleen vrijgegeven als er overtredingen geweest zijn.

Cardoen biedt dergelijke goedkope autoverzekering aan voor jonge klanten tussen de 21 en 30 jaar oud. Het gaat over een samenwerking met de verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen, die aangeeft dat de besparing kan oplopen tot de helft van wat er normaal gezien betaald wordt. "Daarnaast verminderen de kosten omdat er minder brandstof wordt verbruikt en er minder onderhoud nodig is. Bovendien worden ouders gewaarschuwd wanneer hun kinderen roekeloos aan het rijden zijn", klinkt het.

Chauffeurs die hun gedrag niet aanpassen na de waarschuwingen zullen de kortingen kwijtspelen. Na de ingebruikname van de Safety Stick volgt er 4 maanden later een eerste evaluatie. Bij een slechte score wordt nog een kans gegeven om dit te verbeteren. Wie 4 maanden later nog steeds slecht scoort, krijgt een hogere premie of zal de verzekering niet kunnen verlengen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be