Je bent hier: Home > Nieuws > Geen autoverzekering voor horecapersoneel

Geen autoverzekering voor horecapersoneel

Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019 - door Redactie

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.

Horeca uitbaters, barmannen, koks, kelners en ander horecapersoneel krijgen vaak geen autoverzekering te pakken. Volgens verzekeraars drinken deze mensen vaker alcohol en rijden ze vaak 's nachts, waardoor het risico op een ongeval toeneemt. Ze zijn betrokken bij ongeveer evenveel ongevallen als vrachtwagenchauffeurs, hoewel ze veel minder kilometers rijden. Daarnaast veroorzaken ze ook vaker dodelijke ongevallen.

Door het hoger risico op ongevallen staan verzekeraars niet te springen om deze beroepsgroep een autoverzekering toe te kennen. In het beste geval wordt bij een autoverzekering simulatie een hoge premie voorgesteld, in het slechtste geval worden deze mensen gewoon geweigerd.

Minister van werk en economie Kris Peeters liet onlangs weten dat hij zal onderzoeken of het weigeren van horecapersoneel discriminerend is. Volgens de verzekeraars gaat het helemaal niet over discriminatie. "Er mag niet gediscrimineerd worden op basis van bijvoorbeeld geslacht of afkomst, maar over de beroepsgroep staat er niets in de wet", klinkt het.

Mensen die moeilijk een verzekering te pakken krijgen bij de reguliere aanbieders kunnen nog steeds de stap zetten naar het Tariferingsbureau.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be