Je bent hier: Home > Nieuws > Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019 - door Redactie

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.

In de afgelopen 10 jaren steeg de inflatie met zo'n 18%, terwijl de waarde van een garagebox met maar 10,7% groeide. In reële termen werden parkeerplaatsen zo minder waard. Maar het huurrendement komt met 2 tot 4% wel een pak hoger uit dan de quasi nulrente op spaarrekeningen. Om die reden kan je niet echt spreken over een slechte belegging.

Het verhuren van parkings is vaak interessant omdat je er niet zoveel kapitaal voor nodig hebt. Het is bijgevolg een laagdrempelige manier om zelf in vastgoed te investeren en te genieten van maandelijkse huurinkomsten. De prijzen verschillen uiteraard sterk en zijn vooral afhankelijk van de locatie. Aan de kust, in een drukke stad of een landelijk gebied, het kan voor een enorm verschil in prijs zorgen. Gemiddeld gezien betaal je zo'n 29.000 euro voor een garagebox, maar in landelijke gebieden kan je voor de helft van de prijs al een garagebox kopen, terwijl aan de kust of in een drukke stad soms wel het dubbele wordt betaald.

Het huurrendement kan eveneens sterk verschillen, afhankelijk van de vraag. Als er flink wordt bijgebouwd in een bepaalde streek, dan zal de vraag naar garageboxen of parkeerplaatsen sterk toenemen, waardoor ook de huurprijs fel kan stijgen.

Garageboxen zijn bovendien een veel interessantere belegging dan gewone parkeerplaatsen. Garageboxen kunnen namelijk ook gebruikt worden als opslagruimte, wat vaak een noodzaak is omdat de oppervlakte op appartementen steeds krapper wordt. Je kan ze bijgevolg zelfs verhuren aan mensen die helemaal geen auto bezitten. Als er bovendien elektriciteit voorzien is, dan is het een veilige plaats om de steeds populairder wordende elektrische fietsen te zetten én op te laden.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be