Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

17 september 2019 - door Redactie

Onlangs raakte bekend dat de vastgoedgroep Cofinimmo investeert in zorgvastgoed in Spanje. In maart werd Xior er ook al actief in de studentenhuisvesting.

Op nauwelijks een week tijd werden er twee grote investeringen aangekondigd door Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Cofinimmo investeert 45 miljoen euro in Spaanse nieuwbouwprojecten in het zorgvastgoed. Xior telde dan weer 85 miljoen euro neer voor een belang van 80% in luxueuze studentenflats in Madrid. Xior deed in maart zijn eerste investering in Spanje en Portugal en verwierf toen studentenresidenties in Barcelona, Lissabon en Porto.

Er zijn verschillende redenen waarom de Belgische vastgoedspecialisten in het Zuiden investeren. Zo is de markt in België relatief duur geprijsd, waardoor het rendement op een vastgoedinvestering lager uitkomt. Daarnaast is er in deze landen ook een tekort aan zorgvastgoed en studentenhuisvesting.

Studentenhuisvesting en zorgvastgoed zijn interessante niches op de vastgoedmarkt. Er wordt vaak een hoge bezetting gerealiseerd wat zorgt voor een stabiele stroom aan huurinkomsten. Particulieren kunnen via beursgenoteerde vastgoedvennootschappen als Xior, Cofinimmo en Aedifica ook met een beperkt bedrag beleggen in deze vorm van vastgoed. Wie deze aandelen op de beurs wil kopen kan best eerst even brokers vergelijken. Op die manier kunnen de transactiekosten tot het minimum beperkt worden.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be