Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019 - door Redactie

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.

Aedifica neemt een zorgvastgoedsite over in het Duitse Kassel. Er wordt 10 miljoen euro op tafel gelegd voor de overname en er wordt nog eens 10 miljoen euro geïnvesteerd in renovatiewerken. Er is al een nieuwe huurovereenkomst voor 30 jaren en het  initiële brutohuurrendement zal na oplevering van de werken ongeveer 5,5% bedragen.

In het Verenigd Koninkrijk investeert  Aedifica 12 miljoen euro in de uitbreiding van negen rustoorden. Hierdoor zullen de huurgelden ook verhoogd worden. De oplevering van de werken is voorzien in de loop van 2020. Het brutohuurrendement zal hier ongeveer 7% bedragen.

In Noord-Europa lanceert Aedifica een overnamebod op de beursgenoteerde Finse zorgvastgoedinvesteerder Hoivatilat. Er wordt 14,75 euro per aandeel geboden en de raad van bestuur van Hoivatilat ondersteunt het bod. Ze onderstrepen dat Aedifica 15 jaren ervaring in de sector heeft en daarom een uitstekende nieuwe thuishaven is voor Hoivatilat. Zo kan er verder geïnvesteerd worden in zorgvastgoed in Finland en Zweden.

Door de toevoeging van deze laatste twee landen wordt Aedifica in zes landen actief. Naast België heeft de groep momenteel ook al activiteiten in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Aedifica is zo de Europese marktreferentie in beursgenoteerd zorgvastgoed geworden. Wie wil beleggen in aandelen van Aedifica, opent best een rekening bij een gespecialiseerde broker. Op onze website kan je brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be