Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020 - door Redactie

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.

Zo'n twee maanden geleden lanceerde de gereglementeerde vastgoedvennootschap Aedifica een overnamebod op zijn Finse concurrent Hoivatilat. Er werd 14,75 euro per aandeel geboden maar sommige grote aandeelhouders vonden dat wat karig. Aedifica verhoogde het bod vervolgens naar 16 euro en haalde ondertussen ruim 95% van de aandelen binnen. Er wordt nu nog een uitrookbod gelanceerd om de laatste aandelen in handen te krijgen. Tegelijk zal Hoivatilat geschrapt worden van de beurs van Helsinki.

Aedifica zal de komende jaren verder investeren in Finland en Zweden om zijn portefeuille verder uit te breiden. Het bedrijf is ook al actief in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en is zo een referentie geworden in Europees zorgvastgoed.

Om de groei te ondersteunen zijn er al verschillende kapitaaloperaties geweest. Verwacht wordt dat het bedrijf ook in 2020 opnieuw geld zal ophalen. De kapitaalverhogingen zijn ondermeer mogelijk doordat Belgische beleggers tuk zijn op vastgoed.

Beurshuizen Degroof Petercam en Kepler hanteren een koopadvies voor het aandeel Aedifica, met een koersdoel van respectievelijk € 124 en € 122. Het aandeel koerst momenteel rond de 113 euro.  Het dividendrendement bedraagt haast 3% en het aandeel gewoon bijhouden en de dividenden incasseren levert dus een fors hoger rendement op dan een spaarrekening.

Wie wil beleggen in aandelen, opent best een beursrekening bij een gespecialiseerde aanbieder, die goedkopere tarieven aanbieden dan de traditionele banken. Brokers vergelijken is dus aan te raden.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be