Je bent hier: Home > Nieuws > Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020 - door Redactie

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.

In de eerste drie kwartalen realiseerde Ageas al een nettowinst van 877 miljoen euro. Voor het hele boekjaar leek een winst van meer dan 1 miljard euro dus binnen handbereik. Ageas sloot het jaar echter af met een nettowinst van 979 miljoen euro. De hoogste winst ooit voor het bedrijf, maar toch lager dan verwacht. Op de beurs daalde het aandeel dan ook.

De oorzaak van de mindere cijfers is ondermeer te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Ageas werd daar geconfronteerd met hoge schadeclaims in de autoverzekeringen en moest meerdere miljoenen euro's uitkeren. Hoewel het eerder over toevallige claims gaat, is de reputatie van de Britten als veilige chauffeurs al lang aan het verslechteren. In een concurrentiële markt als Engeland valt dus amper nog iets te verdienen met autoverzekeringen.

Dat is anders in een markt als China, waar Ageas steeds grotere omzetten en winsten boekt. Daarnaast is de verzekeraar ook in andere groeimarkten op zoek naar degelijke overnameprooien. In het afgelopen jaar viste Ageas enkele keren achter het net, maar een grote overname komt er hoe dan ook aan. De verzekeraar beschikt over een ruime oorlogskas die ingezet zal worden.

Op de beurs kon het aandeel Ageas in december bijna de €55 aantikken, maar vrijdag sloot het af op €47,48. De koerszwakte maakt het aandeel al snel interessant voor de beleggers. Het dividend per aandeel komt namelijk uit op 2,65 euro. Dat geeft een brutorendement van 5,5% of een netto rendement van 3,9%. Uiteraard veel beter dan wat een spaarrekening te bieden heeft. En misschien wel het geknipte moment om te starten met beleggen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be