Je bent hier: Home > Nieuws > Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020 - door Redactie

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.

Tijdens de presentatie van jaarverslag van 2019 maakte de FSMA bekend dat ze een onderzoek is gestart naar de reisverzekeringen. Specifiek gezien gaat het over de reisannulatieverzekeringen, die een vergoeding uitkeren wanneer een geboekte reis niet kan doorgaan.

Geldige redenen voor zo'n annulatie zijn bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, het overlijden van een familielid, herexamens, plotse schade aan de woning door brand of een storm, het intrekken van je vakantiedagen door jouw werkgever, ontslag,... 

In de algemene voorwaarden van de polis kan je lezen welke risico's allemaal gedekt zijn. De polis bevat ook steeds uitsluitingen: gebeurtenissen waarbij de verzekeraar niet zal tussenkomen. Denk daarbij aan gezondheidsproblemen als gevolg van drank- of drugsgebruik.

De FSMA heeft vastgesteld dat enkele verzekeraars zeer recent extra uitsluitingen hebben toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een epidemie, pandemie of quarantaine. Het is duidelijk dat deze verzekeraars hun voorwaarden in alle stilte hebben aangepast als gevolgd van de coronacrisis. De waakhond gaat dit nu verder onderzoeken en zal de betrokken verzekeraars contacteren en een breed sectoronderzoek uitvoeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be