Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius en KBC in top 5 beste Europese bankapps

Belfius en KBC in top 5 beste Europese bankapps

Belfius en KBC in top 5 beste Europese bankapps

05 november 2020 - door Redactie

Consulting firma Sia Partners heeft zo'n 80 apps van banken onder de loep genomen. België wordt in de Europese top 5 vertegenwoordigd door maar liefst 2 banken.

Sia Partners onderzocht apps van banken uit 9 landen. Ze keken naar zo'n 80 criteria om een rangschikking te maken. Er werd ondermeer rekening gehouden met de functionaliteiten van de app en de gebruiksvriendelijkheid.

Wie zou verwachten dat vooral de nieuwe neobanks hoog zouden scoren, komt bedrogen uit. In de top tien van de beste apps vinden we zowel neobanken als traditionele banken, zeg maar de oude rotten in het vak. Nog opmerkelijker is dat zowel Belfius als KBC in de top 5 opduiken. België en Italië zijn trouwens de enige twee landen die twee keer in de top 10 voorkomen.

De beste bankapp blijkt Revolut te zijn. Deze neobank uit het VK telt ondertussen al zo'n 9 miljoen gebruikers. De tweede plaats is weggelegd voor Belfius. Intesta Sanpaolo uit Italië staat derdes en KBC bezet de vierde plaats.

KBC en Belfius scoren goed omdat het management van deze banken voluit de kaart trekt van het mobiele kanaal. Zij zijn in volle overtuiging op de digitale trein gesprongen en dat werpt duidelijk vruchten af. Regelmatig worden er ook extra uitbreidingen toegevoegd aan deze apps. Afgelopen zomer zorgde KBC nog voor een verrassing van formaat door het bekijken van voetbal mogelijk te maken in zijn bankapp.

De goede prestatie van België valt ook in het buitenland op, omdat ons land eerder bekend staat als wat achterop lopend wat technologische adoptie en e-commerce betreft. De Belgische oude rotten doen het bijvoorbeeld beter dan de nieuwelingen Bunq uit Nederland en N26 uit Duitsland. Deze apps vinden we in de Europese top tien terug op respectievelijk de zesde en achtste plaats.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.



Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be