Je bent hier: Home > Nieuws > Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024 - door Redactie

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.

Revolut bedient meerdere landen vanuit Litouwen, waar het bedrijf een banklicentie heeft verkregen. Maar de onlinebank heeft de afgelopen tijd ook hard gewerkt aan het verkrijgen van lokale licenties. Zo kregen zo'n 600.000 Nederlandse klanten enkele weken geleden al een Nederlandse IBAN. Weldra zijn de Belgische klanten aan de beurt.

Revolut verwelkomde zes jaar geleden al de eerste Belgische klanten. De app is vooral geliefd bij digital nomads, mensen die vaak reizen of regelmatig geld naar het buitenland overmaken. Maar ook het kopen van aandelen is mogelijk via de app en Revolut is dus een volwaardig alternatief voor een klassieke bank. Revolut biedt een gratis zichtrekening aan, maar heeft ook betalende opties voor klanten die meer diensten willen.

Drempel verdwijnt

Revolut telt ondertussen meer dan 35 miljoen klanten, maar cijfers over België zijn niet bekend. Door de overstap naar Belgische IBAN's zal Revolut onder toezicht van de Nationale Bank van België vallen, waardoor een drempel wordt weggenomen om klanten aan te trekken.

De overstap naar Belgische IBAN's wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal afgerond. De kans is groot dat er nadien meer transacties op deze rekeningen zullen uitgevoerd worden. Een betaling vragen naar een buitenlandse IBAN in Litouwen deed vroeger al wel eens de wenkbrauwen fronsen.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be