Je bent hier: Home > Nieuws > Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023 - door Redactie

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.

Bpost Bank is de opvolger van Bank van de Post, een samenwerking tussen Generale Bank en De Post die in 1995 werd opgestart. Beide bedrijven hadden 50% van de aandelen in handen. De Generale Bank ging ondertussen op in Fortis en vervolgens BNP Paribas Fortis. 

Begin 2022 nam BNP Paribas Fortis de aandelen over van bpost om zo de enige eigenaar van bpost bank te worden. De bank legt zo de hand op meer dan 600 verkooppunten van bpost bank, waardoor het eigen netwerk van bankkantoren kan inkrimpen. BNP Paribas Fortis zal in de eigen kantoren nog steeds gespecialiseerd advies voorzien voor de wat complexere producten, maar dagelijkse bancaire transacties zullen vanaf 2024 afgewikkeld worden in de kantoren van bpost bank.

Rekeningen

Tegelijk met de integratie van bpost bank zal BNP Paribas Fortis nieuwe rekeningpakketten lanceren. De goedkoopste versie kost 2 euro per maand en dekt alleen de standaard diensten. De klanten van deze rekeningen zullen voornamelijk bediend worden in de voormalige kantoren van bpost, hoewel ze uiteraard ook steeds een afspraak kunnen maken in de huidige BNP Paribas Fortis kantoren voor bijvoorbeeld het bespreken van een belegging of een lening.

Het tweede rekeningpakket zal 5,50 euro per maand kosten en richt zich op klanten die extra diensten nodig hebben, zoals bijvoorbeeld kredietkaarten. Deze klanten zullen voornamelijk in de kantoren van BNP Paribas Fortis geholpen worden.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be