13 januari 2024 - door Redactie
KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.
Vanaf juli zullen er kosten worden aangerekend voor de Basisrekening, en ook de Plusrekening zal een prijsstijging ondergaan.
Een opmerkelijke verandering is de invoering van een maandelijkse kost van 2 euro voor de KBC-Basisrekening, die momenteel gratis is. Deze rekening zal dus vanaf juli betalend worden. Klanten die momenteel gebruikmaken van deze basisrekening en graag een gratis zichtrekening willen houden, moeten dus op zoek naar een andere bank. Veelal zullen ze uitkomen bij pure internetspelers die geen kantoren hebben.
Ook de KBC-Plusrekening, die momenteel 3,25 euro per maand kost, zal duurder worden. Het tarief voor deze rekening wordt verhoogd naar 3,75 euro per maand. De Plusrekening biedt verschillende voordelen, waaronder gratis geldopnames aan automaten, in tegenstelling tot de Basisrekening, waar elke geldafhaling een kost van een halve euro met zich meebrengt. Daarnaast biedt de Plusrekening extra voordelen, zoals de mogelijkheid om de bankkaart te koppelen aan services zoals Apple Pay.
Een lichtpuntje in deze veranderingen is dat KBC een gratis rekening blijft aanbieden voor jongeren tot 24 jaar. Deze regeling biedt jongeren de mogelijkheid om hun financiën te beheren zonder extra kosten, waardoor ze een financiële basis kunnen opbouwen zonder maandelijkse lasten.
Deze aankondigingen roepen vragen op over de redenen achter de tariefwijzigingen en hoe klanten deze veranderingen zullen ervaren. Het is belangrijk voor huidige KBC-rekeninghouders om de impact op hun financiën te evalueren en te overwegen of het huidige aanbod nog steeds aan hun behoeften voldoet. Bovendien is het verstandig om alternatieven in de markt te verkennen en te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen over hun zichtrekening.
Deze verschuivingen in de kostenstructuur van KBC-zichtrekeningen benadrukken het dynamische karakter van de financiële dienstverleningssector en benadrukken het belang voor consumenten om op de hoogte te blijven van dergelijke wijzigingen. Het is essentieel om regelmatig de voorwaarden van financiële producten te herzien en te beoordelen of ze nog steeds in lijn zijn met individuele behoeften en verwachtingen.
07 juli 2024
De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.
07 januari 2024
De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.
15 september 2023
De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.
12 september 2023
Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.
07 september 2023
De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.
09 juli 2023
Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.
08 mei 2023
Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.