Je bent hier: Home > Nieuws > Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020 - door Redactie

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.

Het samenwerkingsproject heet Voilà en de website zal binnenkort gelanceerd worden. Vanbreda Risk & Benefits maakte vorig jaar reeds bekend dat het aan een service werkte die partners de mogelijkheid zou geven om verzekeringen te verkopen. Zo werd er gedacht aan autodealers, die bij de verkoop van een auto meteen ook een autoverzekering aan de man kunnen brengen. Vanbreda zou dan op de achtergrond de meest gepaste polis voorstellen voor de klant.

De samenwerking met Mediahuis kadert in dit verband. Via de nieuwe website Voilà zullen retailklanten verzekeringen kunnen vergelijken en afsluiten.

Vanbreda Risk & Benefits is de grootste onafhankelijke Belgische verzekeringsmakelaar en werkt momenteel voornamelijk voor bedrijfscliënten. Daar puurt de makelaar jaarlijks meer dan 100 miljoen euro omzet uit. Met het nieuwe concept hoopt Vanbreda binnen vijf jaren al zo'n 25 miljoen euro extra omzet te realiseren.

Ook DPG Media, de groep boven de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen, heeft zijn oog laten vallen op de lucratieve online verzekeringsmarkt, die in België nog in de kinderschoenen staat. DPG Media nam daarom de Nederlandse vergelijkingswebsite Independer over, die voor autoverzekeringen in Nederland al een marktaandeel heeft van 10%. Dat model zal ook weldra in België worden uitgerold. 


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be