Je bent hier: Home > Nieuws > Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

26 januari 2021 - door Redactie

Vroom, een zoekertjeswebsite voor auto's, helpt geïnteresseerde kopers nu ook in de zoektocht naar een geschikte lening.

De zoekertjeswebsite Vroom is eigendom van Mobly, die op zijn beurt eigendom is van de grote verzekeraar Baloise. Zoekertjeswebsites zijn interessant voor grote partijen omdat de bezoekers op het puntje staan om een aankoop te doen. Dat maakt het een geschikt publiek om er autoverzekeringen of autoleningen aan te verkopen.

Via Vroom zullen potentiële kopers nu een lening kunnen afsluiten op het platform van Mozzeno, een website die peer-to-peer leningen beschikbaar maakt. Investeerders die op zoek zijn naar een hoger rendement dan een spaarrekening kunnen op het platform geld uitlenen aan particulieren. Als zij op hun beurt deze lening aflossen, dan krijgt de investeerder zijn geld met intrest terug betaald.

Het afronden van een lening via Mozzeno verloopt volledig online en erg snel. Binnen de 24 uren kan het volledige traject afgerond worden. Op basis van verschillende kredietparameters wordt door de website een gepersonaliseerde rentevoet voorgesteld, die minimaal 3,4% bedraagt.

In een volgende stap worden mogelijk ook autoverzekeringen aangeboden. De online verkoop van autopolissen staat in België evenwel nog in de kinderschoenen.


Laatste artikels over Leningen

Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.


Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be