Je bent hier: Home > Nieuws > Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021 - door Redactie

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.

Cofinimmo bezit ondermeer kantoren in Brussel, maar spitst zich de laatste jaren meer en meer toe op zorgvastgoed. Het verse geld zal dan ook gebruikt worden om de grip op het Europese zorgvastgoed te verstevigen. De investeringen van de afgelopen maanden worden hierdoor geherfinancierd en tegelijk komt er zo kapitaal beschikbaar om verdere investeringen te doen in eventuele overnames of eigen ontwikkelingen.

Momenteel heeft de GVV Cofinimmo voor maar liefst 447 miljoen euro ontwikkelingsprojecten in zorgvastgoed lopen. Tot 2023 zal daarvan nog 358 miljoen euro moeten gefinancierd worden.

Bij de bekendmaking van de resultaten bevestigde Cofinimmo ook het dividend voor 2021. Er zal bruto 6 euro uitgekeerd worden, terwijl de beurskoers rond de 123 euro schommelt. Het bruto dividendrendement komt zo uit op haast 4,9%. De belegger moet op het dividend nog 30% roerende voorheffing betalen. 

Mogelijk wordt deze roerende voorheffing in de nabije toekomst verlaagd naar 15%. Aandelen van vastgoedvennootschappen waarvan de portefeuille voor minstens 60% bestaat uit zorgvastgoed, kunnen immers genieten van een verlaagd tarief van 15%. Het nettorendement voor de belegger zal zo fors opgekrikt worden van ongeveer 3,43% naar 4,16%.

Analisten verwachten dat Cofinimmo in 2021 boven deze belangrijke 60% zorgvastgoed zal uitkomen. KBC Securities geeft een koopadvies voor het aandeel en een koersdoel van 150 euro, zo'n 19% boven de huidige koers.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be