Je bent hier: Home > Nieuws > Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021 - door Redactie

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.

De cijfers werden gehaald uit een rapport van het CIB dat de krant kon inkijken. Gemiddeld betaalden studenten in het academiejaar 2020 - 2021 zo'n 426 euro per maand voor een studentenkamer. Gezien de cijfers afkomstig zijn van het CIB, de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen, gaat het wellicht over een overschatting. Vooral de duurdere studentenkamers worden verhuurd met makelaars.

Uit een studie die Stadim in december publiceerde blijkt dat er 472.000 studenten in Vlaanderen zijn. Zo'n 40% van deze studenten gaat op kot. Binnen tien jaren zal de populatie studenten aangegroeid zijn tot ongeveer 565.000. Om deze studenten te kunnen bedienen moeten er in de komende tien jaren zo'n 95.000 extra studentenkamers gerealiseerd worden.

Mensen met veel spaargeld, die op zoek zijn naar manieren om dat geld te beleggen, komen dan al snel uit bij studentenkamers. Regelmatig zijn er vastgoedprojecten op de markt die op zoek gaan naar financiering. De verhuur wordt daarbij uit handen genomen, zodat de belegger zorgeloos inkomsten kan opstrijken. Gezien het over vastgoedinvestering gaat blijven de instapkosten uiteraard hoog, wegens dure registratiekosten. Een alternatief kan dan zijn om te investeren in een beursgenoteerde vastgoedvennootschap. Wat studentenkamers betreft hebben we met XIOR Student Housing in België een belangrijke speler.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be