Je bent hier: Home > Nieuws > Verhuur studentenkamers loopt als een trein

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021 - door Redactie

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.

De coronacrisis blijkt helemaal geen negatieve impact te hebben op de vraag naar studentenkamers. Xior meldt dat het nieuwe verhuurseizoen overal een vliegende start heeft genomen. In Gent en Leuven was er duidelijk een tekort aan kamers en deze steden zijn vrijwel helemaal uitverhuurd. Ook in andere steden ligt het aantal aanvragen hoger dan gewoonlijk.

Volgens Xior start het seizoen in Nederland maar binnen twee weken, maar ook hier is de interesse al enorm. Er is al een wachtrij van geïnteresseerden.  Zelfs in Portugal en Spanje, waar de verhuur traditioneel nog wat later start, begint het aantal aanvragen al te stijgen.

Xior bezit een portefeuille aan studentenkamers die ruim 1,5 miljard euro waard is. Er zitten nog heel wat projecten in de pijplijn zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden en Malaga. Xior telt momenteel 11.087 verhuurbare units. Dit aantal zal door de nieuwe projecten stijgen naar meer dan 17.000, waardoor de portefeuille ongeveer 2 miljard zal waard zijn.

In het eerste kwartaal kwam de winst per aandeel uit op 33 eurocent. Voor het hele jaar rekent de beursgenoteerde GVV op een winst van 1,80 euro per aandeel en een dividend van 1,44 euro per aandeel. Tegen de huidige koers van het aandeel zou het bruto dividendrendement zo uitkomen op 3 procent.

Wie aandelen wil kopen, kan best eerst de tarieven van brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Een kot kost gemiddeld 500 euro per maand

13 december 2023

Uit het Kotkompas blijkt dat de huurprijs voor een studentenkot is gestegen naar 500 euro per maand.


Fiscus maakt jacht op vastgoed speculanten

27 november 2023

Investeerders die regelmatig woningen kopen en verkopen, zijn hierop vaak meerwaardebelasting verschuldigd. Die wordt vaak niet aangegeven.


Xior verkoopt Portugese studentenkamers aan Ageas

22 november 2023

Xior, de Belgische beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, verkoopt meer dan 200 Portugese koten aan verzekeraar Ageas.


Openbare verkopen op sterven na dood

05 november 2023

Jaren geleden waren de openbare verkopen van vastgoed erg populair, maar ondertussen vinden er nog amper zittingen plaats.


Huurkoopwoningen zijn in opmars

17 oktober 2023

Huurkopen geeft aan gezinnen een interessante nieuwe optie om makkelijker een eigen woning te verwerven.


Bouwgrondprijzen in de lift

18 augustus 2023

De prijs van een lap bouwgrond is in Vlaanderen in de eerste helft van dit jaar gestegen met 13,2%.


Zorgvastgoedspeler Aedifica haalt vers kapitaal op

26 juni 2023

Aedifica, de beursgenoteerde specialist in zorgvastgoed, plant 380 miljoen euro op te halen om de groei verder te zetten.


Ook huren is flink duurder geworden

02 maart 2023

De gemiddelde huurprijs is in 2022 met haast 5% gestegen. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 773 euro.Advertentie


Populair op FiWe.be