Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021 - door Redactie

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.

De matchen van de Rode Duivels zijn een waar volksfeest, maar helaas zorgt dit ook vaak voor meer verkeersongevallen. De verzekeraars ondersteunen daarom de BOB-campagne. Tijdens de Wereldbeker van 2018 verdubbelde het aantal letselongevallen namelijk na de wedstrijden van de Rode Duivels. De oorzaak ligt in het overmatig drankgebruik dat vaak bij de voetbalfeestjes hoort.

Om het verband tussen beide in de verf te zetten worden filmpjes op sociale media getoond. Beelden van ongevallen worden samengevoegd met voetbalcommentaar van Frank Raes en Filip Joos, om te onderstrepen dat drinken en rijden geen goede combinatie is.

Ook zonder lichamelijke schade kan een door jou veroorzaakt ongeval nare gevolgen hebben als je onder invloed aan het rijden was. Je krijgt haast zeker een boete, mogelijk zelfs een rijverbod en kan voor de politierechtbank moeten verschijnen. Daarnaast kan je autoverzekering de schade die werd betaald aan de tegenpartij nog eens van jou terug vorderen. Dit kan evenwel alleen als je wordt veroordeeld voor dronkenschap en als de verzekeraar een oorzakelijk verband tussen het ongeval en de dronkenschap kan aantonen.

Ook bij een omniumverzekering, die de schade aan jouw eigen voertuig zal vergoeden, zijn vaak clausules ingebouwd. Zo kan het zijn dat je vanaf een bepaald niveau promille in je bloed niet meer verzekerd bent.

De verzekeraars zijn met hun koepelvereniging Assuralia al 17 jaar lang een partner van de BOB-campagnes. Preventie blijft erg belangrijk omdat het aantal zware ongevallen amper daalt. Jaarlijks gaat het over zo'n 800 zware schadegevallen die meer dan 125.000 euro kosten. Ze vertegenwoordigen zo maar liefst 30% van de totale schadelast van alle ongevallen van de BA-autoverzekering.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be