Je bent hier: Home > Nieuws > Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

17 maart 2022 - door Redactie

De Febelfin studie 'Bankieren de klok rond' legt bloot dat het aantal abonnementen voor online banking het afgelopen jaar verder gestegen is.

Het aantal abonnementen op digitale bankdiensten nam in 2021 verder toe. Voor bankieren met de pc was er een groei van haast een half miljoen abonnementen, een stijging van 14,2 naar 14,7 miljoen abonnementen.

Wat de mobiele abonnementen betreft, was de groei nog veel sterker. Het jaar 2021 werd afgesloten met 10,2 miljoen abonnementen, ruim 1,1 miljoen meer dan in 2020.

Door de coronacrisis is ook het gebruik van videocalls en livechat meer ingeburgerd geraakt. Hierdoor komt 6 op de 10 Belgen bijna nooit nog in een bankkantoor. Ook de meerderheid van de senioren geven aan dat ze minder dan eenmaal per jaar bij de bank langs gaan. Wie maakt er dan nog wel fysieke afspraken? Het blijkt vooral te gaan over jonge mensen die een hypotheek willen afsluiten. Tijdens dat proces stappen ze regelmatig een bankkantoor binnen.

Waarom weigert een kleine groep het digitaal bankieren?

Zo'n 8% van de mensen wil niet digitaal bankieren en heeft daar diverse redenen voor. Zo'n 35% geeft aan dat ze bang zijn om slachtoffer te worden van online fraude. Daarnaast hebben 30% van de mensen in deze groep thuis geen internetverbinding. Tenslotte is er 25% die aangeven dat ze liever fysiek bij de bank binnen stappen om hun verrichtingen te doen.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.Advertentie


Populair op FiWe.be