Je bent hier: Home > Nieuws > Autoverzekering via internet nog in de kinderschoenen

Autoverzekering via internet nog in de kinderschoenen

Autoverzekering via internet nog in de kinderschoenen

12 oktober 2016 - door Redactie

De verkoop van verzekeringen via internet staat in België nog in de kinderschoenen. Dat blijkt een online enquête die op FinanceInfo.be werd afgenomen.

Tijdens de laatste 3 weken werden ruim 250 bezoekers van FinanceInfo.be bevraagd naar hun standpunten over het afsluiten van een autoverzekering via internet. Slechts 15% van de respondenten had reeds een verzekering afgesloten via internet. De meeste mensen zoeken wel zeer actief naar informatie op het internet maar stappen toch liever binnen bij een kantoor in de buurt om een verzekering af te sluiten. 

De Belg neemt dus eerder een afwachtende houding aan tegenover verzekeringsproducten via internet. Maar er lijkt wel een gedragswijziging op gang te komen. Zo viel het op dat ruim 73% van de respondenten veel vertrouwen heeft in verzekeringen via internet. Ook schadeaangiftes indienen via een app of een online helpdesk wordt niet als een struikelblok gezien.

De respondenten die reeds een verzekering afgesloten hadden via internet gaven aan dat ze geen nood hebben aan een kantoor in de buurt. Van de overige respondenten zegt ruim 50% dat ze in de toekomst ook nog kiezen voor een kantoor in de buurt. Voor zo'n 35% maakt het helemaal niet uit: een app of een kantoor, zolang de service maar goed is. Samen met het hoge vertrouwen in verzekeringen via internet suggereren deze laatste cijfers dat de online verkoop nog flink kan groeien in de nabije toekomst. 

De respondenten die reeds een online verzekering hadden afgesloten waren netjes verdeeld over de leeftijdsgroepen 25-34, 35-44 en 45-54. Online verzekeren wordt dus niet alleen gedaan door de heel jonge generatie.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be