Je bent hier: Home > Nieuws > FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

07 september 2022 - door Redactie

FCA Bank Belgium, gekend van autofinancieringen, gaat nu ook samenwerken met Mazda Motor Belux in België en Luxemburg.   

Wie een nieuwe auto wil kopen, gaat hiervoor vaak op zoek naar een autolening. Je kan hiervoor bij jouw traditionele bankier gaan aankloppen, maar vaak krijg je ook al in de garage informatie over een krediet. FCA Bank Belgium is gespecialiseerd in zulke autoleningen en doet dit bijvoorbeeld al voor merken als Fiat, Abarth, Fiat Professional, Jeep, Maserati en Lotus. 

Mazda Finance

Met Mazda werd nu ook een samenwerking afgesloten. Op deze manier kan Mazda aan de eindgebruiker zowel een auto aanbieden als een financiering, zodat de klant per maand kan betalen. Mazda Finance zal op 1 oktober van start gaan en kan mogelijk een bijdrage leveren aan het marktaandeel van Mazda. Dat bedraagt slechts 1,53% in België op basis van het aantal nieuw geregistreerde voertuigen.

Referentie

FCA Bank werd in 1990 opgericht als samenwerking tussen Fiat Chrysler Automobiles en de Franse bankgroep Crédit Agricole. Ondertussen is de bank actief in 17 Europese landen en Marokko. FCA Bank wil de referentie worden voor wat betreft financiering in de automotive- en mobiliteitssector.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be