Je bent hier: Home > Nieuws > Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

Ziekenhuisverblijf in eenpersoonskamer is soms onbetaalbaar

16 november 2017 - door Redactie

Een patiënt die kiest voor een eenpersoonskamer moet omwille van de ereloonsupplementen vaak 2 tot 3 keer het vastgelegde tarief ophoesten. Mensen die geen hospitalisatieverzekering hebben kiezen daarom beter voor een tweepersoonskamer.

Wil je absolute rust tijdens een ziekenhuisverblijf, dan moet je kiezen voor een eenpersoonskamer. Voor deze extra luxe moet je evenwel diep in de buidel tasten. Neem als voorbeeld een ingreep die 1.000 euro zou kosten. In een tweepersoonskamer blijft dit 1.000 euro, in een eenpersoonskamer staat het de arts vrij om hoge ereloonsupplementen aan te rekenen. Diezelfde ingreep zou je dan 2.000 tot 3.000 euro kosten. Er zijn zelfs gevallen bekend waar men 4 keer zoveel aanrekent.

Wie een hospitalisatieverzekering heeft kiest al snel voor een eenpersoonskamer, maar ook hier moet de patiënt een goede overweging maken. Een goedkopere verzekering van een fonds als CM of Partena dekt de supplementen immers maximaal tot 100%. In het bovenstaande geval betekent dit dat het fonds een vergoeding van 1.000 euro zou uitkeren voor de extra erelonen. Als de patiënt meer dan 2.000 euro werd aangerekend, dan moet dit deel uit eigen zak betaald worden. Bovendien werken zulke hospitalisatieverzekeringen met maximale bedragen die ze jaarlijks uitkeren, waarbij de grens gemiddeld op 15.000 euro ligt. Wie langdurig ziek is en verschillende ingrepen moet ondergaan moet dus opletten of dit grensbedrag overschreden wordt.

Uiteraard zijn er ook allesdekkende verzekeringen op de markt, maar de premie die hiervoor maandelijks moet betaald worden loopt al gauw flink op. De bekende verzekeraar DKV biedt daarom naast DKV Hospi Premium ook DKV Hospi Flexi, waarbij de patiënt zelf een persoonlijke bijdrage moet betalen als hij kiest voor een eenpersoonskamer. Alle aangerekende supplementen worden vervolgens volledig vergoed.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.



Advertentie


Populair op FiWe.be