Je bent hier: Home > Nieuws > Payconiq overgenomen door Europese speler

Payconiq overgenomen door Europese speler

Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023 - door Redactie

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.

In België is de app Payconiq by Bancontact razend populair. Het wordt gebruikt om makkelijk geld over te maken naar vrienden, bijvoorbeeld om een rekening te delen. Je kan er ook mee betalen in fysieke winkels en online betalen op webshops via QR codes. In Nederland is er met iDeal een gelijkaardig systeem. Veel andere Europese landen lopen echter nog achter met deze betaaltechnologie en bovendien gaat het over gesloten systemen. Een gebruiker van Payconiq kan niet betalen aan iemand die iDeal gebruikt, wat erg onhandig is in een eengemaakte Europese markt.

Het European Payments Initiative (EPI) werkt daarom aan een betaalsysteem dat in heel Europa kan gebruikt worden. Om deze ontwikkelingen te versnellen, wordt zowel Payconiq International als iDeal overgenomen.

Nieuwe app

Payconiq International is een technologieleverancier die zijn diensten levert aan Payconiq by Bancontact, maar ook aan iDeal. Door de overnames worden deze spelers nu geïntegreerd in één bedrijf en zal er gewerkt worden aan een nieuw betaalsysteem. Dat zal in eerste instantie naast Payconiq en iDeal bestaan, maar op termijn valt wel te verwachten dat alle diensten gegroepeerd worden onder één enkele Europese betaalapp. Volgens EPI zal het echter nog jaren duren vooraleer alles klaar is.

Door de overname verwelkomt EPI ook vier nieuwe partnerbanken: Belfius, ABN Amro, Rabobank en DZ Bank uit Duitsland. Andere bekende namen die EPI ondersteunen zijn BNP Paribas, ING, Deutsche Bank, Worldline, KBC en Société Générale.


Laatste artikels over Bankieren

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

07 juli 2024

De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.


Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.Advertentie


Populair op FiWe.be