Je bent hier: Home > Nieuws > Kostprijs autoverzekering

Kostprijs autoverzekering

Kostprijs autoverzekering

12 december 2013 - door Redactie

De kostprijs van een autoverzekering is voor veel mensen erg belangrijk. De verzekering voor hun auto is dan wel wettelijk verplicht en dus noodzakelijk, toch staat lang niet iedereen te springen om er veel geld aan uit te geven.

Geld besparen op een autoverzekering is uiteraard mogelijk. Via een vergelijkingswebsite als MeFirst kan je makkelijk en snel de goedkoopste verzekering vinden.

De kostpijs verzekering auto is voor het grootste deel afhankelijk van het type autoverzekering. Zo is de BA-verzekering (wettelijk verplicht) veel goedkoper dan een mini omnium of een full omniumverzekering. Het is helaas niet uitsluitend deze keuze die van invloed zal zijn op het prijskaartje van jouw autoverzekering. Hoewel de aard van de autoverzekering belangrijk is spelen ook andere factoren nog een belangrijke rol.

Eveneens belangrijk naast het type autoverzekering is de informatie die betrekking heeft tot het voertuig dat je wenst te laten verzekeren alsook de informatie over de bestuurder van de auto. Je moet er altijd rekening mee houden dat, hoe zwaarder de motor is van een auto, des te hoger de prijs van jouw autoverzekering zal komen te liggen.

Voor de bestuurder geldt dat er bij het berekenen van de kostprijs van de verzekering altijd wordt gekeken naar de leeftijd en naar het verleden. Jonge bestuurders betalen meer, net als bestuurders die in het verleden reeds betrokken zijn geweest bij verwijtbare schadegevallen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be