Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekering van jouw auto laten simuleren

Verzekering van jouw auto laten simuleren

Verzekering van jouw auto laten simuleren

17 december 2013 - door Redactie

Welke gegevens heb je nodig om een simulatie te kunnen maken?

Een autoverzekering simulatie biedt potentiële verzekeringnemers de mogelijkheid om te weten te komen hoeveel ze voor hun nieuwe autoverzekering zullen moeten betalen. Het wordt nog makkelijker als je meteen verschillende aanbieders gaat vergelijken op een vergelijkingswebsite zoals MeFirst.

De simulatie wordt doorgaans steeds uitgevoerd in drie verschillende fasen.

De eerste fase heeft daarbij vooral betrekking op het type autoverzekering. Denk hierbij aan het verschil tussen een BA-verzekering, een mini omnium en een full omniumverzekering. Daarnaast wordt in deze fase ook veelal gevraagd of je jouw autoverzekering wenst te laten berekenen op vlak van het aantal kilometers of dat je toch eerder een vaste premie verkiest.

Na de eerste fase is het in de tweede fase tijd om de specificaties van jouw auto onder de loep te nemen. Bij de specificaties van de auto speelt vooral het type brandstof en de motor een belangrijke rol. Hoe zwaarder de motor van jouw auto, des te hoger de kostprijs van je autoverzekering automatisch komt te liggen.

In de derde en laatste fase van de simulatie wordt er tot slot ook nog rekening gehouden met de informatie over de bestuurder. In deze fase speelt vooral de ervaring van de bestuurder een belangrijke rol. Ook de leeftijd is echter van belang. Het is immers bekend dat erg jonge bestuurders altijd meer voor hun autoverzekering moeten betalen dan volwassen bestuurders die reeds over verschillende jaren rijervaring beschikken. Dit zijn alle fasen die bij een simulatie aan bod komen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be