17 juni 2014 - door Redactie
Een autoverzekering zwarte lijst is een zeer moeilijk geval. De wetgeving in België is wat dat betreft zeer dubbelzinnig opgevat.
Het komt er eigenlijk op neer dat je, wanneer je de premie van jouw autoverzekering niet meer kunt betalen een soort van boete krijgt. Deze boete wordt echter niet apart aangerekend, maar zal verrekend worden in de premie van jouw autoverzekering.
Met andere woorden, wanneer je op de zwarte lijst van een verzekeraar komt te staan zul je wel nog een autoverzekering bij de verzekeraar in kwestie kunnen afsluiten, alleen zul je meer moeten betalen.
Het probleem zit hem daarbij ook deels in het feit dat een zwarte lijst ook door andere verzekeraars geraadpleegd kan worden. Je kunt er met andere woorden voor kiezen om te veranderen van verzekeraar, alleen zal dat op zich weinig uitmaken, want ook bij die andere verzekeraar zul je meer moeten betalen.
Je vraagt je waarschijnlijk ook af hoe het komt dat je op de zwarte lijst van een verzekeraar bent komen te staan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak zit hem in het feit dat je een bepaalde premie van een verzekering niet of laattijdig hebt betaald. In eerste instantie zul je hiervoor een betalingsherinnering hebben ontvangen, maar daarnaast zal de verzekeraar je ook een hogere kostprijs hebben aangerekend. Een andere mogelijkheid om op de zwarte lijst terecht te komen zit hem in het aantal schadegevallen. Wanneer je teveel schadegevallen hebt kan ook dat er voor zorgen dat je op de zwarte lijst van een verzekeraar terechtkomt.
27 september 2023
Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.
01 mei 2023
Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.
19 januari 2023
In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.
06 december 2022
Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
08 mei 2022
De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
20 februari 2022
Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
24 januari 2022
Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
09 september 2021
De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.