Je bent hier: Home > Nieuws > De kilometerverzekering Touring

De kilometerverzekering Touring

De kilometerverzekering Touring

17 september 2014 - door Redactie

De kilometerverzekering Touring is een autoverzekering die zoals de naam reeds doet vermoeden de kostprijs van de premie berekent aan de hand van het aantal kilometers dat wordt gereden.

De kilometerverzekering Touring wordt aanzien als een goedkope autoverzekering voor mensen die slechts een beperkt aantal kilometers rijden per jaar. Wanneer je echter jouw auto dagelijks nodig hebt voor jouw werk en je bijgevolg wel degelijk heel wat kilometers rijdt per jaar is de kilometerverzekering Touring voor jou waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggende oplossing. In dat geval kun je er beter voor kiezen om een gewone autoverzekering Touring af te sluiten. Wat het aantal dekkingen betreft is er eigenlijk ook geen verschil tussen de gewone Touring autoverzekering en de kilometerverzekering Touring.

Ook met de kilometerverzekering Touring is het met andere woorden mogelijk om je zowel te laten verzekeren tegen schade aan derden als tegen schade die wordt aangericht aan jouw eigen auto. Afhankelijk van de schade die je wenst in te dekken zal de kostprijs beïnvloed worden. Is de schade aan derden voldoende, dan zul je niet veel moeten betalen voor de premie van de autoverzekering. Wens je echter ook schade aan jouw eigen auto te laten verzekeren, dan zal dat de kostprijs van jow autoverzekering aanzienlijk beïnvloeden. Ook bij de kilometerverzekering Touring is dat het geval.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be