Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer klachten over opzeg autoverzekering

Steeds meer klachten over opzeg autoverzekering

Steeds meer klachten over opzeg autoverzekering

31 mei 2018 - door Redactie

Belgische consumenten gaan steeds vaker op zoek naar de goedkoopste autoverzekering maar worden vaak geconfronteerd met problemen als ze bij hun huidige verzekeraar willen weggaan.

Tegenover 2016 stegen de geschillen over de opzeg van autoverzekeringen met maar liefst 32%. Dat blijkt uit het jaarverslag van de ombudsman van de verzekeringen.

Consumenten maken via internet een autoverzekering simulatie en vinden zo een goedkopere verzekering. Maar wanneer ze willen overschakelen zien ze vaak heel wat formaliteiten over het hoofd. De opzeg moet bijvoorbeeld gebeuren via een aangetekende brief. Verzekeringsnemers weten vaak ook niet dat ze een verzekering niet zomaar kunnen opzeggen en dat er rekening moet gehouden worden met een opzegtermijn. 

Verder zorgt de afhandeling van schadegevallen vaak voor de nodige frustratie. Het proces verloopt doorgaans traag en consumenten klagen dat ze te weinig of soms zelfs moeilijk begrijpbare informatie krijgen.

Ook blijkt de dekking van de verzekering vaak niet overeen te komen met wat beloofd werd door verkopers. Dit is vaak zo bij verzekeringen voor smartphones, waarbij verkopers aanvullend verzekeringen verkopen zonder goed op de hoogte te zijn van alle voorwaarden.

De ombudsman tracht de geschillen tussen consument en verzekeraar op te lossen. In 2017 werden er maar liefst 6000 vragen tot tussenkomst genoteerd, waarvan er 4738 werden behandeld. In zowat de helft van de gevallen werd er uiteindelijk een positieve oplossing voor de consument gevonden.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be