18 juni 2018 - door Redactie
Aankopen worden steeds vaker betaald met een app. De Bancontact app alleen al is verantwoordelijk voor 8% van alle betalingen.
Online kopen en meteen betalen, het gebeurde vroeger vooral via kredietkaarten of een dienst als Paypal. Ondertussen wordt Bancontact op de meeste grote websites aanvaard en zijn de betalingen via kredietkaarten in vrije val. Opvallend is dat steeds meer betaald wordt met de Bancontact app en niet langer met de kaart zelf.
De reden is uiteraard eenvoudig: gebruiksgemak. Vroeger moest je nog bevestigingscodes berekenen met een Digipass en opnieuw intypen. Met de Bancontact app volstaat het om de getoonde QR code in te scannen en te bevestigen met je zelfgekozen pincode.
In fysieke winkels en voor kleine bedragen wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van de app Payconiq. Voor veel handelaars is dit ook een interessante optie omdat er geen huur moet betaald worden voor een terminal. Payconiq en Bancontact werken momenteel trouwens aan een fusie.
07 juli 2024
De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.
13 januari 2024
KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.
07 januari 2024
De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.
15 september 2023
De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.
12 september 2023
Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.
07 september 2023
De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.
09 juli 2023
Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.
08 mei 2023
Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.